С какво ще запомним този ден?  В Народното събрание едва ли

...
С какво ще запомним този ден? 
В Народното събрание едва ли
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Преглътнете егото, за да не закопаете държавата

С какво ще запомним този ден?  

" В Народното събрание надали ще извърнат внимание, че в оферти от проф. Николай Габровски кабинет влизат хора и от лявото, и от дясното политическо пространство " - още от коментара на икономиста и бишв народен представител Мика Зайкова чуйте във вечерните Podcast вести. 

И още от тематиките, които ще чуете:

Решението България и Румъния да бъдат лишени от участие в Шенген не е заслужено и подкопава европейските правила за взаимност и единение. Това е декларирал президентът Румен Радев във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. По мотив предстоящата полемика сред европейските водачи за разширението на Шенгенското пространство президентът Радев е декларирал, че е недопустимо да се слагат спомагателни условия за участие като обвързването с тематиката за господство на закона, които са отвън обективните критерии за банкет. Във връзка с увеличаващия се миграционен поток към Европа президентът е споделил, че ефикасната промяна на Шенгенската система следва да включва присъединението на страните, ситуирани на външната европейска граница, а не блокирането им.

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза са притежатели на парка и двореца " Врана " и всички искания на страната по отношение на тях са отхвърлени дефинитивно. Това става факт, откакто през днешния ден Върховният касационен съд не позволи до обжалване решението на Софийския апелативен съд, с което предишното лято двамата бяха приети за притежатели на парцела, заяви правният уебсайт " Лекс ".

Турският президент още веднъж заплаши Гърция с потребление на военна мощ. Реджеп Ердоган, който през вчерашния ден приказва на събитие пред турски младежи, съобщи, че тестванията на турската балистична ракета " Тайфун " са изплашили Гърция. Той добави, че изтъквам " ракетата може да удари и атИна ", цитира го проправителственият вестник " Сабах ". Ако не сте спокойни, в случай че пробвате да купувате неща от Съединените щати и други места, с цел да въоръжавате островите, се постанова страна като Турция да направи нещо, споделя Ердоган. Турският външен министър пък Мевлют Чавушоглу пък предизвести, че Турция ще предприеме дейности по отношение на Гърция, в случай че тя продължи да въоръжава егейските си острови, които по силата на интернационалните контракти би трябвало да останат демилитаризирани. Турция и Гърция неведнъж са се оказвали на ръба на боен спор поради статута на противоречивите острови.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести:

 

 

Последвайте ни в:  -  - 

 

 

 

 

Какво ни впечатли доскоро?

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР